onsdag den 30. november 2011

at redde et pindsvin..

Jeg er på vej.. lige om lidt når jeg er sikker på at børnene sover trygt og godt, tager jeg til Dragør med denne lille fyr:





















Pindsvine unger skal helst veje 900 gr. for at overleve vinteren. Denne unge sad foran vores bryggers dør, og den vejer blot 275 gr. Men Kirsten fra Pindsvinenes Venner har lovet at tage sig kærligt af den, så derfor skal jeg en tur ud i mørket. Hvis du finder et lille pindsvin, kan du læse mere om hvad du skal gøre på www.pindsvin.dk

Og HUSK nu: Man må aldrig stille mælk ud til pindsvin! Det er en gammel skrøne.. i virkeligheden kan de få diarre og dø af det. Vand og kattemad, det er hvad man stiller frem til pindsvin.

søndag den 27. november 2011

1. søndag i advent

Så er julen i gang! 

Vi skulle hente juletræ i dag, men opgav på grund af vejret.. sikke det rusker! Nu er der tændt op i pejsen, nisselandskabet er kommet frem, med oldemors fine kirke (den spiller julemusik) og det fine broderi hun lavede til mig da jeg flyttede hjemmefra er hængt op (det er min mormor, børnenes oldemor).

Jeg har altid været helt pjattet med jul. Hvert år laver jeg nyt pynt, gerne i helt nye farver. Min mand derimod har aldrig været vild med alt mit stads, ikke før vi fik børn. Nu kan jeg se at i takt med at børnene bliver større vokser hans interesse for juletraditionerne. Er det ikke herligt!

Her er lidt billeder fra den første julepyntning:




















lørdag den 26. november 2011

Julekugler ud af Børsen

Børsens aktiesider er alletiders når der skal laves julepynt, her er de blevet til julekugler:


















Opskriften findes bl.a. hos Rhymes With Magic.
Så kan man jo pludselig glæde sig over at være gift med en Børsen-læser =)

Juleønsker

Kender I det når man ser noget rigtig smart "grej" og tænker: Den vil jeg ønske mig til jul! Vel vidende at ingen i familien vil kunne se det geniale i at bestille håndarbejds dims hjem fra USA, betale en formue i porto og gebyr til Post Danmark (grrr) og håbe at det når frem til jul.

På den anden side kan jeg heller ikke få mig selv til at købe det næsten overflødige men alligevel tillokkende grej hjem.

Men lige nu er det denne dims der står på min ønskeseddel:

"Knitter´s Block" er et fint sæt plader til at presse/forme sit hækle og strikketøj på. Det smarte er jo at det kan sættes sammen i lige den form man skal bruge! Og at det fylder så lidt når det pakkes sammen.

Så er det bare at fornuften fortæller mig at det højest vil blive brugt 2-3 gange om året her i huset, og det er nok endda højt sat. Lige nu arbejder jeg på et flot sjal som det vil være genialt til, men ellers er det dæleme sjældent at jeg arbejder med den størrelse projekter.

Men alligevel, Kære Julemand...

torsdag den 24. november 2011

Filmstriben

Som lærer bruger jeg ind i mellem Filmstriben.

Men ved I godt at I kan se 5 film gratis hver måned? I skal bruge jeres brugernavn (CPR-nummer) og kode fra biblioteket - altså det I bruger når i skal låne bøger.

Filmstriben har en masse gode små film for børn og klassikere som Ronja Røverdatter. Prøv selv!

søndag den 20. november 2011

Giveaway hos Lillesød

Jeg har fået en ny fast læser.. og jeg er straks blevet fast læser hos hende. Bloggen hedder LILLESØD og hun har en lækker giveaway igang. Vinderen trækkes d. 23. november, så det er om at slå til nu!

google-site-verification: google5539b0551659154c.html

Sættekasse workshop

Jeg har været på workshop hos Mette fra Kirkesjov i dag. Det blev til to fine huse til børnene - så nu glæder jeg mig til at de kommer hjem fra teatertur.
Vi var i Designkartellets lokaler, og det var også fedt at få set butikken - jeg har flere gange overvejet at køre forbi og se på alle lækkerierne, men nu havde jeg pludselig en undskyldning. Lidt shopping blev altså også til.

Det bedste var næsten at få lov til at gå på opdagelse i Mettes stoflager =)

onsdag den 16. november 2011

skabelon bog

Jeg fandt bogen 135 skabeloner til juleklip på biblioteket.
Den er fyldt med gode enkle skabeloner og Andreas (4 år) har lavet en stor stak juletræer i dag.
Han er hjemme efter at han hostede det meste af natten, og juleklip var lige den rigtige aktivitet sådan en dag (ud over at ligge i sofaen og se Postman Per). Vi har klippet julekugler ud med hulmaskinen, som han sidder og limer på mens mor blogger.

Bogen kan lige som alle andre biblioteksbøger bookes på bibliotek.dk hvis dit lokale bibliotek ikke har den. Ja, jeg bliver ved med at gøre reklame for bibliotek.dk, men det er da også bare smart!

Julestjerne

Af alt det nye julepynt jeg er i gang med i år er dette min absolutte favorit:
Jeg fandt opskriften på nettet i min utrættelige søgen efter ideer til juleklippedagen på mit arbejde (hvor eleverne laver julepynt). 
Mine kollegaer i børnehaveklassen er også i fuld gang med at fylde lokalet med stjernerne i rød og sølv.

Jeg har fundet en tutorial HER.

mandag den 7. november 2011

Sliksyge og slumbananer

Jeg har fået sliksyge! Og ikke bare hvilken som helst slags.. jeg spiser skumbananer. Pludseligt stod jeg i Netto lørdag og måtte altså købe en pakke af det giftiggule alt for søde stads. Og nu er de næsten væk.
Hvis ikke jeg vidste at jeg ikke er gravid ville jeg tro at jeg var gravid.
Var det så bare noget mere kvalivare guf jeg havde fået trang til.. summerbird chokolade sushi eller noget i den retning, men skumbananer!
Egentlig må jeg slet ikke få sukker i de mængder, og jeg plejer ikke at spise ret meget slik.
Jeg håber at det går over når pakken lidt senere i dag er tom..

(P.S. det er ikke en stavefejl! Slumbanan er en ældgammel Linie3 vits)

tirsdag den 1. november 2011

Kreative Kastanjer

Jeg har været heldig!
Jeg fik en gratis e-bog fra Tina Dalbøge, "Kreative Kastanjer".
Sikke en flot bog!
Jeg havde bestemt ikke været skuffet hvis jeg havde betalt de beskedne 39 kroner bogen koster lige nu.

























Nu glæder jeg mig til at lave nogle af de flotte, flotte kastanjedyr. Aj, hvis jeg skal være ærlig så glæder jeg mig til næste gang min far laver kastanjedyr med ungerne, for det er gået hen og blevet en tradition at han står for det.

Det var i øvrigt sidste år (hvor børnene var 3 år), at Andreas sagde de nu berømte ord om sit første kastanjedyr: "Altså Morfar, den er ikke særlig god.. skal vi ikke bare sige at det var en prototype".

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...